What is Vintage

Vintage

Vintage denk hierbij aan een mooie oude , origineel en een gebruikt item dat uit een bepaalde periode komt zoals bijvoorbeeld de jaren 60. Bij vintage meubels denken wij aan de mooie vintage tafel, vintage kast , vintage stoel of een mooie oude vintage kinderschoolbankje.

Je merkt al dat echt vintage niet gemakkelijk is om aan te komen en dat een vintage interieur moet groeien doordat je steeds tegen bijvoorbeeld leuke originele vintage tafeltjes aanloopt, of een bijzondere vintage kast. Een vintage inrichting is daarom een kwestie van veel geduld, en vaak ook geld. Omdat het om originele meubels gaat, ligt de prijs hoger naarmate het meubelstuk ouder of unieker is. Het ligt namelijk voor de hand dat er van echte vintage tafeltjes of een vintage design lamp steeds minder zijn. Gebruiksvoorwerpen gaan stuk, worden weggegooid of klakkeloos overgeschilderd of vertimmerd. Maar vintage interieurs blijven onverminderd populair. Hoe zorg je zelf voor een vintage inrichting?

Je kunt je interieur beetje bij beetje meer vintage maken, door te zorgen voor een mix van meubels: je bestaande meubels met bijvoorbeeld een of twee vintage tafeltjes, of een vintage stoel. Zorg dan wel dat je niet zo maar een vintage item koopt, maar meubels of decoratie die echt jouw smaak zijn en bij je droom vintage inrichting passen. Als je lukraak iets koopt omdat het vintage is, krijg je een rommelig interieur en komen je meubels niet mooi uit. Wil je een echte eye catcher in je vintage inrichting? Koop dan ten minste één vintage design meubel, zoals een design stoel of dressoir. Deze zijn vaak wat prijziger, dus de andere vintage meubels kun je bij elkaar verzamelen door rommelmarkten, vintage winkeltjes, internet en marktplaats af te struinen. Kijk vooral ook op kleine marktjes in het buitenland als je op vakantie bent, daar vind je vaak de prachtigste spullen.

Het leuke aan vintage interieurs is dat je er echt je hobby van kunt maken. Het verzamelen van leuke vintage meubeltjes wordt een spel op zich – je struint marktjes af, loopt tegen koopjes aan op internet of krijgt zo maar een unieke lamp van een kennis. Op deze manier kun je je leven lang met je vintage inrichting bezig zijn, en zo je interieur steeds unieker maken. Je kunt je eigen meubels beetje bij beetje vervangen, maar ook je al gekochte vintage meubels voor andere vintage meubels vervangen, als die mooier of unieker zijn. Kies wel voor een stijl of een periode waarvan de meubels en het design mooi bij elkaar passen, en wees kritisch in je eigen stijl en smaak. Zo heb je binnen afzienbare tijd een geweldig vintage interieur, helemaal in je eigen stijl!

WhatsApp chatWhatsApp ons!
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
[]